-
-
Przekąski zimne
-
Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczyka z awokado przykryty kozim twarogiem z sałatą
-
Tatar wołowy
Tatar wołowy z polędwicy podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybami, cebulą i tostami z ciabatty
-
Mus z wątróbek
Mus z wątróbek w galarecie z porto ze świeżą figą i chrupiącą chałką
-
Śledzie na dwa sposoby
Marynowane śledzie podane na dwa sposoby:
- pod śmietanową pierzynką na plastrach z jabłka, marynowanego buraka i kiszonego ogórka
- w oleju z cebulą
-
Przekąski gorące
-
Placki ziemniaczane z kawiorem i łososiem
Chrupiące placki ziemniaczane z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem, a do tego siekane jajko, szczypiorek, cebula i kwaśna śmietana
-
Pierogi z cielęciną i grzybami
Domowe pierogi z cielęciną i grzybami okraszone chrupiącym boczkiem
-
Naleśniki z rakami
Chrupiące naleśniki faszerowane rakami, pomidorami, kwaśną śmietaną, koperkiem, z odrobiną białego wina, podane na musie z pomidorów
-
Krewetki w białym winie
Krewetki duszone w białym winie z pomidorkami i czosnkiem
-
Zielone sałaty
-
Sałata zielone ogrody
Sałaty, liście szpinaku, cykoria, awokado, ogórek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, groszek cukrowy, kalarepa, cebula, złociste płatki czosnku, parmezan i sos winegret
-
Sałata z grzanką z kozim serem
Sałaty z pieczoną papryką, grzankami z kozim serem, pomidorem, cebulą, bazylią skropione winegretem balsamicznym
-
Zupy
-
Rosół z kołdunami lub makaronem
Pachnący rosół kołdunami lub z domowym makaronem z marchewką i świeżą natką
-
Domowy krupnik
Pachnący krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami i świeżą pietruszką
-
Żur
Żur na zakwasie i borowikach ze śmietaną, białą kiełbasą i ziemniakami
-
Drób ryby i mięsiwa
-
Pieczeń z cielęciny
Mleczna cielęcina z sosem pieczeniowym z kopytkami i duszoną marchewką
-
Wątróbka cielęca
Wątróbka cielęca z sosem z czerwonego wina i cebuli, podana ze smażoną gruszką i ziemniakami puree
-
Polędwica wołowa
Polędwica marynowana w ziołach na sosie z wina i suszonych prawdziwków z kluskami śląskimi i pomidorkami cherry z cebulą i sosem balsamicznym
-
Kaczka z pieca
Kaczka z pieca na sosie ze złotej renety i leśnej żurawiny z opiekanymi ziemniakami i smażonym jabłkiem
-
Filet z suma
Filet z suma na sosie z białej cebuli i zielonego pieprzu z blanszowanym szpinakiem z czosnkiem i czarną soczewicą
-
Filet z sandacza
Filet z sandacza z ziemniakami, warzywami i sosem porowym
-
x