• polski
  • angielski
    • Przekąski zimne

    • Tatar z tuńczyka

      Tatar z tuńczyka

      Tatar z tuńczyka z awokado przykryty kozim twarogiem z sałatą

    • Tatar wołowy

      Tatar wołowy

      Tatar wołowy z polędwicy podany z żółtkiem, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybami, cebulą i tostami z ciabatty

    • Mus z wątróbek

      Mus z wątróbek

      Mus z wątróbek w galarecie z porto ze świeżą figą i chrupiącą chałką

    • Śledzie na dwa sposoby

      Śledzie na dwa sposoby

      Marynowane śledzie podane na dwa sposoby:
      - pod śmietanową pierzynką na plastrach z jabłka, marynowanego buraka i kiszonego ogórka
      - w oleju z cebulą

    • Przekąski gorące

    • Placki ziemniaczane z kawiorem i łososiem

      Placki ziemniaczane z kawiorem i łososiem

      Chrupiące placki ziemniaczane z czerwonym kawiorem i wędzonym łososiem, a do tego siekane jajko, szczypiorek, cebula i kwaśna śmietana

    • Pierogi z cielęciną i grzybami

      Pierogi z cielęciną i grzybami

      Domowe pierogi z cielęciną i grzybami okraszone chrupiącym boczkiem

    • Naleśniki z rakami

      Naleśniki z rakami

      Chrupiące naleśniki faszerowane rakami, pomidorami, kwaśną śmietaną, koperkiem, z odrobiną białego wina, podane na musie z pomidorów

    • Krewetki w białym winie

      Krewetki w białym winie

      Krewetki duszone w białym winie z pomidorkami i czosnkiem

    • Zielone sałaty

    • Sałata zielone ogrody

      Sałata zielone ogrody

       Sałaty, liście szpinaku, cykoria, awokado, ogórek zielony, ogórek kiszony, pieczarki, groszek cukrowy, kalarepa, cebula, złociste płatki czosnku, parmezan i sos winegret 

    • Sałata z grzanką z kozim serem

      Sałata z grzanką z kozim serem

      Sałaty z pieczoną papryką, grzankami z kozim serem, pomidorem, cebulą, bazylią skropione winegretem balsamicznym

    • Zupy

    • Rosół z kołdunami lub makaronem

      Rosół z kołdunami lub makaronem

      Pachnący rosół kołdunami lub z domowym makaronem z marchewką i świeżą natką

    • Domowy krupnik

      Domowy krupnik

      Pachnący krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami i świeżą pietruszką

    • Żur

      Żur

      Żur na zakwasie i borowikach ze śmietaną, białą kiełbasą i ziemniakami

    • Drób ryby i mięsiwa

    • Pieczeń z cielęciny

      Pieczeń z cielęciny

      Mleczna cielęcina z sosem pieczeniowym z kopytkami i duszoną marchewką

    • Wątróbka cielęca

      Wątróbka cielęca z sosem z czerwonego wina i cebuli, podana ze smażoną gruszką i ziemniakami puree

    • Polędwica wołowa

      Polędwica wołowa

      Polędwica marynowana w ziołach na sosie z wina i suszonych prawdziwków z kluskami śląskimi i pomidorkami cherry z cebulą i sosem balsamicznym

    • Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca

      Kaczka z pieca na sosie ze złotej renety i leśnej żurawiny z opiekanymi ziemniakami i smażonym jabłkiem

    • Filet z suma

      Filet z suma

      Filet z suma na sosie z białej cebuli i zielonego pieprzu z blanszowanym szpinakiem z czosnkiem i czarną soczewicą

    • Filet z sandacza

      Filet z sandacza z ziemniakami,  warzywami i sosem porowym

x